استفتائات آیت الله مهدی هادوی تهرانی

ترکیبات الکل یا ژلاتین در شکلات

سؤال: بنده در خارج از کشور و در یک کشور غیر اسلامی زندگی‌ می‌کنم و در اینجا پیدا کردن کار برای کسانی‌ که خارجی‌ هستند مشکل هست. مخصوصا در چنین اوضاع بد اقتصادی جهان. اما سوالم در این خصوص است که: آیا خوردن شکلات یا فرآورده ای که از الکل یا ژلاتین باشد اشکال دارد؟ حتی اگر انسان مست نشود.

پاسخ:

اگر ژلاتین از منبع گیاهی یا منبع حیوانی پاک، مانند گاو ذبح شده به شیوه ی اسلامی، تهیه شده باشد، حلال و پاک است و اگر احتمال این امر وجود داشته باشد، پاک خواهد بود و اگر در احتمال موجود، احتمال گیاهی بودن آن باشد، حلال نیز خواهد بود.

اگر ژلاتین در فرایند تولیدش استحاله شود، یعنی ماده اولیه به ماده ای کاملاً متفاوت تبدیل شود، پاک و حلال خواهد بود ولو ماده اولیه آن حیوان حرام گوشت مانند خوک یا بدون ذبج اسلامی مانند گاو باشد.

الکل پاک است، ولی خوردن آن حرام است. پس اگر مقدار الکل موجود در چیزی به قدری کم باشد که از نظر عقلا فاقد الکل محسوب شود، حلال خواهد بود و در صورت شک در این امر، محکوم به حلیت می باشد.

+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و هشتم تیر 1388ساعت 10:33  توسط روابط عمومی  |